Kontakt Typer

Her kommer litt info og bilder av de forskjellige kontakter vi bruker på våre utleieanlegg.

RCA (Phono)

Fargekoder på en RCA (Phono) plugg er: hvit høyere lyd, rød venstre lyd og gul er videosignal.

Fargekoder på en RCA (Phono) plugg er: hvit høyere lyd, rød venstre lyd og gul er videosignal.

RCA_Hun_Phono
Her ser du en typisk RCA -Phono plugg, dette er det vi kaller “hannen” som du sikker forstår av bildet. Denne brukes typisk på hjemmeanlegg og andre mindre signalkilder. Her ser du en typisk RCA – Phono plugg, dette er “hunnen” og slik ser det gjerne ut bak ditt stereoanlegg eller en annen signalforsterker.

JACK

Stor Jack (Stereo)

Stor Jack (Stereo)

Liten Jack (Stereo)

Liten Jack (Stereo)

Stor Jack (Mono)

Stor Jack (Mono)

Liten Jack (Mono)

Liten Jack (Mono)

Her ser du ett utvalg av typen Jack plugger, som med phono så er det han pluggen som er utover og hun pluggen er innover.

Det er viktig å vite om utstyret du kobler igjennom eller på, at dette støtter enten Mono eller Stereo. For det kan bli krøll om du setter inn en Mono Jack i en Stereo Jack og omvendt. Som regel fungerer det, men du kan oppleve type støy mv.

XLR

XLR-han-og-hun-pluggXLR plugger er vel det som er mest brukt i vår verden, det er en pluggtype som går til alt fra mikrofoner og annet signaluststyr.

Det finnes forskjellige type XLR kabler, utvendig er de helt like. Men du kan ex ha en DMX XLR som er i bruk for alle type lysutstyr for å føre det digitale signalet igjennom. Her er det gjerne satt inn en 100OHM motstand, så bruker du en slik kabel til noe annet så kan det bli krøll. Så har du problemer i forhold til “During” eller annet i anlegget, så har du en XLR kabel som mulig da ikke går til det du bruker den til.

kontakt